Monday, May 22, 2006

Foxtel och aircon

I formiddags checkade vi ut fran Thomas Homestay och tog en taxi till Green Garden Hotel i Tuban utanfor Kuta. Fran u-land till i-land, fran pissljummen dusch med tryck som en 80-aring med prostataproblem till termostatstyrd hogtrycksdusch, fran smutsig flakt i ett horn till perfekt tempererad aircon, fran underlakan med oidentifierade flackar till krispigt vita lakan, fran raggardusch med wetwipe under armarna efter stranden till pool med ett litet vattenfall. TV med allt fran CNN till Foxtel gor inte heller livet samre. Det kontrasterna som gor att man kanner att man lever.

Trottsammast just nu ar foljande fragor som upprepas cirka 123 ganger per dag: Hello miss, where you from? Where you stay? When you arrive in Bali? When you leave Bali? Where you go next? You need transport/massage/bracelet/sarong/accomodation etc. Precis alla vill ha nagot av en nastan hela tiden.

Vi bor nog kvar pa samma stalle en natt till och sedan drar vi formodligen norrut efter kusten. Hade garna hyrt bil sjalva men vi glomde att skaffa internationellt korkort, och har man inte det sa maste man muta polisen hela tiden, de korrupta skithogarna. Hade en chauffor i dag, hindu, som spydde galla over Suharto under de 30 minuterna som resan tog. Senaste pahittet ar ett lagforslag som innebar att ingen far visa sa kallade "sensuella" kroppsdelar, vilket galler alltifran mage till armar och rygg. Javligt smart for ett land som har en o som Bali vars allra storsta inkomstkalla kommer fran sol- och badturister. Alltsa inga bikinis eller feta gubbar ikladda wife beater's (linnen) i framtiden. Det senare skulle trots allt vara en lattnad;-)

Har fatt fler myggbett i dag, man far tydligen aldrig vara riktigt glad (citat Per Larsson).

Mitt har ar en total katastrofzon, sjukt slitet. Det kommer liksom inte overens med det har klimatet alls, ser bara ut som en stor tovig hog. Men annars ar jag ganska snygg, frasch solbrand utan att ens gransa till ladervaska.

Nar jag kommer hem ska jag lagga ut en massa bilder fran resan pa flickr.com.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home